Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak para kazanmak, kendi bildiklerinizi insanlarla paylaşarak para kazanmak

artık kimse için ulaşılmaz bir hedef olmayacak. Başlagıcı yapmak çok önemlidir bunu unutmayalım. Öğrenmeye başlayabiliriz.

İLK ÖNCE 5 TEMEL BİLGİYİ BİLMEMİZ GEREKİYOR

1. Yazmayı sevmelisiniz. İnsanlarla bildiğiniz bilgileri paylaşmaktan mutlu olmalısınız. Bu işe sadece para kazanmak için girmemek gerekiyor. Tabikide para kazanacağız ama bu siz yazmaya başladıktan sonra kendiliğinde gelecek siz istemesenizde.

2. Kendi uzmanlık alanınızı bilmeniz gerekiyor. Blog açıp para kazancam diyip en çok para getiren konularda yazmak size yarardan çok zarar getirecektir. Neden mi? Çünkü yazdığınız yazılara yorumlar gelmeye başladığında cevaplamak zorunda kalacaksınız çünkü bu siteye trafik çekmenin ve olan trafiği devam ettirmenin en temel kurallarından biridir. Bunu başarılı bir şekilde yerine getiremezsek sitemizden bir başarı beklememeliyiz.



3. Herkesin dilinde olan bir konu olan ingilizce blog yazmak fikri aslında o kadar da cazip değildir. İngilizceniz iyi düzeyde ise tabikide daha çok kazanırsınız. Ama google'da yükselmek, takipçilerinizle ile iletişim zorluğu çekmemek biz blogcular ana hedefi olmalıdır.

4. Gündemi takip eden birisi olmalısınız. Nerede ne oluyor?, Yeni ne çıkmış, bizlerin hayatını artık neler kolaylaştırıyor? vs..

5. Sıra geldi En Önemli Kısma... Sabırlı olmak ve sürekli kendimizi açtığımız blog ile ilgili geliştirmek. Sabır, bu bloglama kısmının neresinde devreye giriyor hemen bundan da bahsedeyim. Blogumuzu açtık baktık sitenize hiç trafik gelmiyor, kimsecikler uğramıyor. Onuda geç google sitenizi indexlemiyor. İşte bu kısımda bizler paniğe kapılarak 'Ben bu işi beceremedim' diyebiliyoruz. Başta açıkcası bende böyle düşünüyordum fakat okuyup kendimi geliştirdikçe 5 sene içinde çok fazla deneyim elde ettim. Bunların hepsini sizlere ilerleyen günlerde paylaşıcam. Ama şunu bilmelisiniz bu kanı çok yanlıştır. Bildiğiniz üzere sizin gibi birçok kişi bu piyasaya girmek istiyor ve haliyle bir yığın blog çöplüğü oluşuyor. Arama motorlarıda bunlar arasından kaliteli olanlarını seçmekte biraz zorlanabiliyor. Tabikide sizler doğru adımları atarak hedefe giden yolda sürenizi kısaltabilirsiniz. Bunun için ben elimden gelen herşeyi sizlerle paylaşacağım.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Teşekkürler Hocam

Yorum Gönder