İnternetten Para Kazanma-Anlatım

Herkese merhabalar öncelikle size blogumuzun temel taşlarından biri olan internetten para kazanma yöntemleri hakkında bilgilendirme yapacağım için heyecan duyduğumu belirtmek isterim. Başta 5 senelik tecrübeme dayanarak sizlerle bilgilerimi paylaşacağımı söylemem gerekiyor sanırım. Amacımız, zamanında benim yaptığım hataları sizin de yapmamanızdır. Herkes hazırsa konumuza başlayabiliriz.

Hepimiz sağda solda bir çok şekilde internetten para kazanıldığını duymuşuzdur, fakat bunlar ne kadar doğru yada ne kadar yaptıklarımızı boşa çıkarmıcak şekilde bize kar getirebilir bunu konuşucaz bugün. Ben sizlere internetten para kazanmak isteyen çoğu kişinin tercih ettiği ve başarılı oldukları iki yoldan bahsedicem. Bunların ilki Google Adsense,diğeri Affiliate'tir.

Adsense'den biraz bahsedicek olursak bu hizmet google tarafından sağlanan ve site sahiplerine başka kişilerin reklamlarını yayınlattıkları bir sistemdir.
Daha da basitleştircek olursak, siz bir site yaparsınız ve reklam yayınlamak istersiniz, fakat reklamları nerden bulucaz? İşte burada google devreye giriyor. Büyük firmalar google ‘a reklam veriyor,google’da bizim sitemize koymamıza izin veriyor tabikide. Sıra geldi şimdi kendi sitemizi yada blogumuzu oluşturmaya bunu nasıl yaparız ? Bir çok yolu mevcut fakat önemli olan bizim site yapımını ne kadar bildiğimiz ve ne kadar bir bütçeye sahip olduğumuzdur. Seçeneklerden bazılarını söyleyecek olursak; webtasarımı biliyorsak eğer kendi sitemizi tasarlarız ki sitemizde bunun nasıl yapıldığı ile ilgili bir çok makale mevcuttur. Photoshop ile nasıl site yapılır? Yada sitemizi başkasına yaptırabiliriz bir ücret karşılığında. Bu benim tasvip ettiğim bir yöntem değil açıkcası neden mi? E zaten biz bu işe para kazanmak için girmiyor muyuz ? o zaman neden daha yolun başında para harcayalım değilmi. İşte tam burada blog sistemi giriyor. Blog sistemi dünyada en yaygın para kazanmak amacıyla açılan ve düşük maliyetli sistemdir. Bunun çeşitleri mümkün ;Wordpress, blogger, blogcu. Bu ikisi Blogger ve Blogcu sizlere ücretsiz alan veren bir yapı ve kendi blogunuzu yaklaşık 5 dk içinde açabilirsiniz. Wordpress biraz daha diğerlerine göre profesyonel diyebiliriz, tabiî ki de bununla birlikte bir çok özelliği içinde barındırmakta. Bu blog sistemleri ile ilgili sizlere daha çok bilgiyi ileriki makalelerde paylaşıcam. Sitemizi açtık diyelim sonraki aşama nedir?
Google adsense adresine girerek sisteme üyeliğimizi yapmak sonrasında onaylanmasını bekleyeceğiz geldiği gibide artık sizde blog ile para kazananlar arasına girebilirsiniz.
İkinci büyük yol ise internetten para kazanmak için Affiliate demiştik. Peki bu nedir? Hemen açıklayalım. Firmalar kendi reklamlarını başka sitelere yada kuruluşlara verir. Biz bu adreslere girerek verilen reklamların kodlarını kendi sitemize ekleriz yada google adwords( google ‘ a reklam verme sistemi) ‘e reklam veririz ve sonrasında bu firmaların ürünlerini satarsak bunun üzerinden komisyon alırız. Başta size bu sistem zor ve kazançsız gelebilir ama inanınki eğer bu sistemi iyi kavrarsanız kazanacağınız parayı tahmin bile edemezsiniz. Çünkü komisyonlar 3-5 değil 30 ile 250 TL ye kadar değişiyor. Basit bir hesaplama yapalım. Firmanın reklamını aldık bunu google’a reklam verdik veya başka kişilerin sitesinde gösterttik. Ve 1 hafta içinde 10 tane satıldı. Komisyon ücreti en düşüğü 30 ile hesaplayalım. HAFTADA 300 DOLAR yani 450 TL demek. Nasıl sizce de çok iyi değil mi? Gerçekten iyimiş dediğinizi duyar gibiyim :D

Adsense ve Affiliate sistemlerinden kısaca bahsettik. Bir sonraki konuda daha detaylı bir anlatım ile bu yapıların içlerine girip gerekli ipuçlarını vererek sizi hedefe en kısa yoldan ulaştırmaya çalışacağız.

1 yorum:

Aleyna Aslan dedi ki...

İnternetten para kazanma yöntemleri hakkında araştırma yaparken blogunuza denk geldim. Çok güzel bir site yapmışsınız tebrik ederim. Güzel ve faydalı bilgiler paylaşmışsınız. Uzun zamandır işsizim. İş arıyorum iş bulamıyorum. Ben de internetten para kazanmak ve zengin olmak istiyorum. Zaten zengin olmak için başka çarem yok çünkü zengin bir dedem veya zengin bir akrabam yok ki bana miras kalsın, miras avukatı kaldığı müjdesini getirsin. Blogunuzu takip edeceğim. Umarım zengin olmam için gerekli tüyolar paylaşırsınız.

Yorum Gönder